JEDER IST ANDERS

Napisal jenamena.si on . Posted in Otroški abonma

Na drugi predstavi v sklopu Otroškega gledališkega abonmaja so se najmlajšim predstavili učenci in učenke Osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci. Uprizorili so mjuzikel v nemškem jeziku Jeder ist anders. Abonenti so najbolj uživali v pisani kostumografiji, še posebej so se razveselili, ko so lahko zajčke po predstavi pobožali po mehkih kožuščkih.

KRAVICA in KISLICA

Napisal jenamena.si on . Posted in Otroški abonma

20141120

V četrtek, 20. novembra 2014, je bila na sporedu 3. predstava v okviru Otroškega gledališkega abonmaja. Gledališče KU-KUC iz Lendave je male in velike navdušilo s predstavo Kravica in Kislica. Kravica se je na vse pretege trudila, da bi policista Kislico prepričala, da svet ne more obstajati le na podlagi prepovedi in da objemi resnično delujejo čudežno. Policist Kislica je naposled spoznal, da tudi njemu iskren objem pomeni veliko, saj mu postane pri srcu toplo in prijetno. Otroci so peli in rajali ter se nadvse zabavali. Tako prešernega vzdušja v dvorani se nadejamo tudi v prihodnje.

PIK PAK

V četrtek, 16. oktobra smo s predstavo Pik Pak v izvedbi Gledališča KU-KUC iz Lendave otvorili že 3. Otroški gledališki abonma. Ob tej priložnosti so si otroci in njihovi starši lahko v preddverju ogledali razstavo izdelkov otrok, ki so jih ustvarili na podlagi gledaliških predstav v pretekli sezoni.

V gledališki predstavi smo spremljali zgodbo o princeski, ki je zaradi svoje drugačnosti imela le eno željo – plesati pod zvezdami. Njena želja se je v noči utrinkov uresničila, a komet je prekršil zvezdna pravila, zato ga je Oblak Žak kaznoval. Na koncu je bila princeskina želja zaradi njene dobrote in iskrenosti uresničena s pomočjo sončnega žarka. Otroci so ob spremljanju predstave izjemno uživali in spoznali pomemben življenjski nauk, da NAS RAZLIČNOST BOGATI.

MALINA

20150122

V predstavi Malina, s katero sta igralca gledališča KU-KUC navduševala male in velike v sklopu Otroškega gledališkega abonmaja, smo spoznali, da moramo paziti, kaj si resnično želimo, saj to potem lahko tudi dobimo. Ko smo »malini« torej uživamo v tem, kar nam ponuja življenje in nikar ne hrepenimo po tem, da bi čim prej poslali »velini«. Igrajmo se, lahkotno sprejemajmo življenje, se veselimo in uživajmo. To je bila zadnja predstava Luke in Urške, ki smo se jima ob tej priložnosti za izjemno dobro sodelovanje zahvalili. Prepričani smo, da bosta v Črenšovcih še navduševala. 

PUŽ VLADEK ŠTOPA

20150224

V sklopu Otroškega gledališkega abonmaja so se v torek, 24. februarja 2015, v kulturni dvorani v Črenšovcih predstavile tudi ljubiteljske gledališke igralke iz Dolnje Bistrice, ki so najmlajše navdušile s predstavo v prekmurskem jeziku Puž Vladek štopa. Polžu so na poti do »slastne zelene šalate« skušale pomagati prijazne živali – gosenica Rebeka, želva Agata, jež Egon, žaba Greta, pikapolonica Pika in avto, ki je lačnega polža končno pripeljal do zelenjavnega vrta. Otroci so v predstavi nadvse uživali. Izjemnim igralkam smo nadvse hvaležni za njihov trud in otroški igrivost, s katero že 3 leta popestrijo gledališko dogajanje v Črenšovcih, namenjeno najmlajšim.