Dobrodelni koncert in bazar OBJEM SRCA

on .

20171210

Člani Kulturno-turističnega društva Črenšovci in Rotary kluba Martjanci smo se povezali v želji, da bi z dobrodelnim božičnim koncertom družine Matajič in dobrodelnim bazarjem OBJEM SRCA v predprazničnih dneh  pomagali štirim družinam, ki so se zaradi različnih okoliščin znašle v temi vsakdana. Združili smo se v skupni želji, da bi neka srca, ki v strahu in stiski pričakujejo (ali celo ne pričakujejo) praznične dni, bila objeta, da bi občutila razumevanje, solidarnost in toplino nekih src, ki se v življenju ne soočajo s strahovi, kot jih sami doživljajo dan za dnevom nekje, morda v naši neposredni bližini. Stiske doživljajo in preživljajo nemo in nemočno. In tu smo mi, ki nam je življenje v tem pogledu bistveno prizaneslo. A nismo slepi, ne gluhi in ne nemi. Vidimo in slišimo. In hočemo in zmoremo pomagati. In pomagamo v tišini, saj vemo, da prav ta tišina pomoči resnično najbolj osrečuje. In prav naša tiha pomoč, naše skupno prizadevanje nas na poseben način povezuje in osrečuje. Zato nekih src nismo zgolj objeli, ampak so bila objeta tudi naša srca. In bodo tudi v prihodnje.

Posebne objeme smo občutili v kulturni dvorani v Črenšovcih, kjer je s svojo srčno in občuteno glasbeno pravljico v okviru Gledališko-koncertnega abonmaja za to poskrbela družina Matajič iz Črenšovcev, ki se ji je na odru pridružila tudi skupina The wonders. Zbrane sta v imenu organizatorjev nagovorila Andreja Sever, predsednica Kulturno-turističnega društva Črenšovci, in Jožef Prša, predsednik Rotary kluba Martjanci.

Prijetno srčno druženje in prijateljski klepet je ponujal tudi dobrodelni bazar, ki je po koncertu potekal v sejni sobi Občine Črenšovci. Obiskovalci so lahko izbirali med izdelki, ki so jih za namen dobrodelnosti ponudili številni podporniki obeh organizatorjev. Vsekakor je bilo nedeljsko popoldne srčno in osrečujoče za številne, ki so se odzvali povabilu in s svojim prispevkom pomagali, da smo lahko organizatorji tako z doživetim, kakor tudi z zbranimi sredstvi nadvse zadovoljni. Obenem vidimo ob tem nove želje in priložnosti za nadaljnje sodelovanje, ki lahko osrečuje in bogati mnoge, tudi tiste, ki se udeležujejo tovrstnih dogodkov, kakor tudi same organizatorje. Hvala lepa v imenu organizatorjev in družin, ki jim bodo zbrana finančna sredstva namenjena.

Naj objem srca osrečuje vsak dan znova tako tiste, ki objeme prejemajo, kakor tudi tiste, ki jih podarjajo.

Local Vocal fest

on .

20171028

V soboto, 28. oktobra, se je s koncertnim večerom Local vocal fest, ki so ga pripravili in izvedli člani Moškega vokalnega kvinteta Aeternum v sodelovanju z vokalno glasbeno skupino In spiritu iz Vojnika, pričel Gledališko-koncertni abonma. Obiskovalci so lahko uživali v izjemnem glasbenem programu, saj sta obe skupini s tenkočutnim izvajanjem pesmi dokazali, da spadata v sam vrh ljubiteljskega vokalnega petja, kar nenazadnje potrjujejo tudi številna priznanja, ki sta jih skupini prejeli na različnih državnih in mednarodnih festivalih. Veseli nas, da je festival naših glasbenih prijateljev našel svoje stalno mesto v Gledališko-koncertnem abonmaju, saj tako lahko abonentom vedno zagotovimo kvaliteten program, ki navdušuje. Vsem našim glasbenim gostom želimo pri njihovem glasbenem poustvarjanju veliko užitkov in uspehov in se že veselimo našega nadaljnjega sodelovanja.

Oporoka

on .

20180107

V nedeljo, 7. januarja 2018, se je v okviru Gledališko-koncertnega abonmaja v Črenšovcih s komedijo Oporoka predstavila gledališka skupina Kofetarji iz Lendave, ki je gledalcem že tradicionalno ponudila priložnost za drugače preživet, s smehom obogaten večer. Ob tej priložnosti smo gledališki skupini v trajen spomin za večletno uspešno sodelovanje v okviru Gledališko-koncertnega abonmaja podarili umetniško sliko Jesen, ki je nastala v okviru Jenamena slikarske kolonije.

Na kmetih

on .

20180120 2

V soboto, 20. januarja, je bila v okviru Gledališko-koncertnega abonmaja na sporedu komedija Na kmetih v izvedbi KUD Trnovlje iz Celja. Predstava, polna situacijske in značajske komike, je poleg obilice smeha ponudila tudi izjemne gledališke užitke zaradi igralske interpretacije gostujočih igralcev, ki nas je naravnost očarala.

S to predstavo smo zaključili letošnji Gledališko-koncertni abonma, ki ga ocenjujemo kot zelo uspešnega, saj ugotavljamo, da je število obiskovalcev (ne zgolj abonentov) v porastu. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Občini Črenšovci, ki finančno podpira izvedbo abonmaja v Črenšovcih, kakor tudi vsem abonentom in obiskovalcem. Hvala lepa Robertu Smodišu za izjemno opravljeno delo od organizacije do same izvedbe. Upamo in želimo si, da bi v okviru abonmaja lahko tudi v prihodnje omogočali občanom vseh starosti uživanje ob spremljanju gledališke umetnosti.

Ženitni oglas

on .

20171203

Macho in Mejke sta abonente in zunanje obiskovalce v nedeljo, 3. decembra, v družbi Danice Kardoš navdušila s komedijo Ženitni oglas. Predstava je zaradi komičnih zapletov ponujala obilo priložnosti za smeh, obenem pa smo lahko uživali tudi v nadvse dovršeni igralski izvedbi gledališčnikov, ki pomembno in prepoznavno zaznamujejo pomurska gledališka prizorišča, Vsekakor smo zelo počaščeni in zadovoljni, da naše sodelovanje ponuja priložnost našim obiskovalcem, da uživajo v tem, kar pripravljata Macho in Mejke in kar vedno znova preseneča in navdušuje. Pristnega in raznolikega sodelovanja se veselimo tudi v prihodnje.