BABICA ZIMA GRE NA JUG

on .

20171130

V četrtek, 30. novembra, je bila v okviru Otroškega gledališkega abonmaja v kulturni dvorani v Črenšovcih na sporedu predstava Babica zima gre na jug, ki so jo igralci Miškinega gledališča KU-KUC pri nas premireno uprizorili. Otroci so v predstavi nadvse uživali in se tako pristno pripravili na praznični december.

 

BALATONČI IN MURKA

on .

20180306

S premierno uprizoritvijo predstave Balatonči in Murka smo v torek, 6. marca 2018, zaključili Otroški gledališki abonma v Črenšovcih. Nad predstavo, ki ponuja obilo domiselnih besednih iger, ki vzbujajo smeh pri malčkih in odraslih, ki kar poka po šivih zaradi glasbenih vložkov, navdušuje s scensko barvitostjo in povsem prepriča z igralsko dovršenostjo, smo bili navdušeni prav vsi, ki smo se v izjemno velikem številu še zadnjič zbrali v kulturni dvorani. Predstava o različnosti, ki izhaja iz jezikovne drugačnosti, nagovori z jasnim sporočilom o prijateljstvo, ki premosti vse razlike in prinaša veselje ter barve v življenje. Miša in Ana sta za premierno uprizoritev zasluženo prejeli šopek vrtnic, saj sta med nas vedno znova prinašali srčno otroško veselje, ki nas je navduševalo. Želimo si, da bi v družbi Miškinega gledališča KU-KUC še velikokrat uživali, igralkama pa iskreno želimo, da bi srčne objeme, kot sta jih bili deležni v naši sredi, prejemali čim večkrat in v številnih krajih, kjer bosta skrbeli za predajanje srčnih sporočil in negovanje otroka v ljudeh …

Veselimo se novih gledaliških dogodivščin v naslednji sezoni Otroškega gledališkega abonmaja in se zahvaljujemo Občini Črenšovci za podporo.

O DIMNIKARČKU, KI JE SREČO ISKAL

on .

20180201

V četrtek, 1. februarja 2018, je najmlajše gledališke navdušence v sklopu Otroškega gledališkega abonmaja posebej toplo nagovorila predstava Gledališča Pravljičarna O dimnikarčki, ki je srečo iskal. Igralka Renata je navdušila z izjemno zrelim odrskim pristopom, ki je otroke naravnost očaral. Srčno se je znala približati najmlajšim in jim z odraslo in pravorečno brezhibno artikulacijo podala preprosto, a izjemno pomembno sporočilo, da je sreča različnih oblik, vedno prisotna, le videti, prepoznati in sprejeti jo moramo znati. Vsekakor nas veseli, da smo otrokom ponudili kvalitetno predstavo, ki so jo zmogli in znali izjemno dobro sprejeti in se spet navduševati nad čarobnim domišljijskim svetom.

ČIRULE ČARULE IN KIHALNI PRAŠEK

on .

20180118

V četrtek, 18. januarja, je bila v kulturni dvorani v Črenšovcih v okviru Otroškega gledališkega abonmaja na sporedu predstava Čirule čarule in kihalni prašek v izvedbi Miškinega gledališča KU-KUC. Kot vedno sta tudi tokrat igralki mlado in malo manj mlado navdušili z izjemno gledališko interpretacijo ter plesno animacijo naših najmlajših. Otroci bodo pod okriljem Otroškega gledališega abonmaja letos uživali še dvakrat.

SPREJ PROTI POŠASTIM

on .

20171026

V četrtek, 26. oktobra, se je s predstavo Sprej proti pošastim v izvedbi Miškinega gledališča KU-KUC pričel Otroški gledališki abonma. Otroci in starši so ob doživljanju strahu Miške in duhovitih domislicah Vohljača nadvse uživali. Nekateri so že na prvo predstavo prinesli umetnine, ki so jih ustvarili doma. veseli nas, da nam bo tudi letošnji gledališki abonma z bogatim programom obogatil naše doživljanje pravljičnega sveta, v katerem tako zelo uživamo.