Nedelja, 12. februar 2017 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

4 web gka 2

Pevsko društvo Selo:
VESELI VEČER
(komedija - skeč)

V veselem večeru gledališke skupine Selanski nemaki, ki deluje pod okriljem Društva pevcev Selo, bodo igralci v treh krajših skečih Stari in Stara, Ne dela televizija in Bauta v prekmurskem oz. goričkem narečju poskrbeli za obilico smeha in dobre volje. Predstavili se bodo tudi ljudski pevci in selanske Frajle, ki bodo zaplesale kan-kan. Obeta se nam torej izjemen veseli večer z goričkega na markovskom, ki se ga gotovo splača doživeti.

 
 

Nedelja, 4. december 2016 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

1 web gka

Gledališka skupina Strokovnega društva medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov Pomurja:
TRAGEDIJA, DA JE ŽE KOMEDIJA
(komedija)

Scenarij in režija : Edvard Jakšič

Komedija pripoveduje o pripetljajih v slovenskih družinah, ki so brezčasno aktualni. Vsi so si zelo različni, pa kljub temu morajo živeti pod isto streho, saj se avtor dotakne tudi medgeneracijskih razlik med družinskimi člani. Igra prikazuje veliko željo družine povzpeti se v višje sloje družbe, a jim to kljub velikim prizadevanjem ne uspe. Igra predstavlja življenje v lokalni skupnosti, zato se v predstavi lahko najde prav vsak, saj se osrednje teme v predstavi lahko dogajajo prav v sleherni lokalni skupnosti, torej od nas niso oddaljene, temveč so še kako prisotne in jih zato lahko zelo dobro razumemo, se jim na nek način tudi nasmehnemo.

 
 

Program gledališko-koncertni abonma 2016/2017

Nadvse smo zadovoljni, da več kot desetletje trajajoče kulturno dogajanje, katerega del smo tako tisti, ki imamo radi gledališče in koncertne prireditve, predvsem pa živo kulturo našega naroda, v Občini Črenšovci ne bo zamrlo. Tako se bo tudi v sezoni 2016/2017 zaradi želje Občine Črenšovci, da ohrani to izjemno pomembno kulturno ponudbo za občane, in zaradi pripravljenosti članov Kulturno-turističnega društva Črenšovcev, da prevzamejo organizacijo in izvedbo abonmaja, v Črenšovcih zgodil že 13. Gledališko-koncertni abonma.

abonma 2016 2017 vpis


1 web gka
Nedelja, 4. december 2016 ob 18.00   

Gledališka skupina Strokovnega društva medicinskih
sesterin zdravstvenih tehnikov Pomurja:
TRAGEDIJA, DA JE ŽE KOMEDIJA

    (koncert)    

2 web gka
Nedelja, 8. januar 2017 ob 18.00  

Gledališka skupina Folklornega društva Pozvačin Bistrica:
LISENI KAPUT

  (komedija)  

3 web gka
Sobota, 21. januar 2017 ob 18.00
 

KD Zarja Trnovlje:
MACBETH

  (tragedija)  

6 web gka
Sobota, 4. februar 2017 ob 18.00
 

Metka Pavšič:
NIČESAR NE OBŽALUJEM

  (monoigra)  

4 web gka 2
Nedelja, 12. februar 2017 ob 18.00  

Pevsko društvo Selo:
VESELI VEČER

  (komedija)  

5 web gka
Marec 2017  

KONCERT PRESENEČENJA

  (koncert)  

Vsi se zavedamo, da je tudi kultura v sodobnem času in prostoru zelo odvisna od financiranja, obenem pa tudi letos ponujamo abonentom možnost ogleda 5 prireditev na kar se da »prijazen in dostopen« način. Vsekakor je za nas izjemnega pomena tudi priložnost, da v svet kulturnega doživljanja in izražanja čim bolj vključimo tudi mlade, saj bo čez čas med nami živelo predvsem (ali le) tisto, kar se bo mladim zdelo vredno. Zato je zdaj čas, da jim z zgledom (in povabilom) pokažemo vrednost kulture, ki jo skupaj podpiramo in v svetu katere jih prijazno sprejemamo. V letošnji sezoni bo zaradi finančne omejenosti abonma združil ljubitelje kulture na 3 gledaliških večerih, na enem gledališko-folklornem večeru, ki ga bodo pripravili člani Kulturno-turističnega društva Črenšovci in enem koncertnem večeru, ki pa naj zaenkrat ostane še skrivnost. Saj skrivnosti imamo vsi radi, zlasti zato, ker smo prepričani, da nas bodo prijetno presenetile. In prepričani ste lahko, da pripravljamo za vas, ki ste se odločili za Gledališko-koncertni abonma, presenečenje, ki nam bo vsem ostalo v prijetnem spominu in bo predvsem veličastno zaključilo abonmajske prireditve, ki bodo na ta način morda dobile še več podpornikov in razumevanja za smiselnost finančne podpore tovrstne kulture, ki je izjemnega pomena ne le za danes, ampak predvsem za naš skupen jutri, na katerega pa moramo misliti prav zdaj in prav mi.
O terminih predstav v okviru abonmaja vas seznanjamo v enotnem gledališkem listu, vseskozi pa bodo dostopni tudi na spletni strani www.jenamena.si. O terminu koncerta Vas bomo obvestili osebno na vaš elektronski naslov ali na vaš mobilni telefon, zato Vas prosimo, da nam za potrebe obveščanja posredujete svoj elektronski naslov in številko mobilnega telefona. Prav tako Vas bomo osebno obvestili, v kolikor bi katera od predstav odpadla in bi jo bilo potrebno izvesti v nadomestnem terminu. Abonmajska vstopnica je prenosljiva, zato Vas vabimo, da v kolikor se posamezne predstave ne morete udeležite, svojo vstopnico ponudite znancu ali prijatelju in mu s tem omogočite ogled predstave.

V prepričanju, da boste v programu, ki smo ga za vas skrbno izbrali in načrtovali v skladu z našimi zmožnostmi, nadvse uživali, se veselimo vseh naših srečevanj v kulturni dvorani v Črenšovcih v okviru Gledališko-koncertnega abonmaja v Črenšovcih.

Andreja Sever,
predsednica Kulturno-turističnega društva Črenšovci

Ob spremljanju prireditev Vam želimo obilo užitkov.

abonma 2015 2016 noga

Nedelja, 8. januar 2017 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

2 web gka

Gledališka skupina Folklornega društva Pozvačin Bistrica:
LISENI KAPUT
(komedija)

Igralska zasedba:
Faflekova mamca – Kata: Vera Markoja             
Faflekov dedek – Števan: Ivan Kreslin               
Sin – Tinč Faflek: Štefan Ščernjavič                           
Snaha – Mariča Faflekova: Marija Kreslin               
Mizar – Lunčuf Leksi: Ignac Prša
Soseda Roza: Milena Horvat
Soseda Zefa: Jožica Gonza
Soseda Fema: Ana Söke
Botra Kunigunda: Metka Prša
Vnukinja – Lizika Faflek: Tjaša Halas
Mladi zet – Ahmed Bariš: Matej Magdič
Zdravnik – dr. Godič: Vlado Majcen
Župnik – gospod Jožef: Mihael Borojevič
Sosedov vnuk Vanek: Tilen Horvat
Medicinska sestra Regina: Tina Gabor
Sosed – Janči Prša: Anton Gonza
Sosed – Naci Brglezuf: Ivan Horvat  
Muzikanta: Janez Törnar, Miha Halas
Fotograf Tkauček: Miha Brunec
Poštar: Štefan Söke
Režija in scenarij: Roman Vučko

Zgodba je postavljena v šestdeseta leta prejšnjega stoletja. Revna družina Faflek iz Bistrice ima številne težave, ki jih družinski člani rešujejo skupaj s sosedi in sorodniki. V pričakovanju prihoda hčerke, ki živi s fantom v Nemčiji, zboli še babica.
Potrebno bo narediti "liseni kaput" in umirajočo babico umakniti v svinjsko kuhinjo. Takrat pa veselje gostov prekine novica, da je babica....

Folklorno društvo Pozvačin Bistrica, ki združuje nekaj čez 40 članov, v svojem delovanju predstavlja in obuja ljudske običaje, navade in šege domačega kraja in jih z ljudskimi plesi in pesmimi predstavlja v odrskih postavitvah v domačem okolju, pa tudi širše. Člani folklorne sekcije plešejo prekmurske, štajerske, porabske in razkriške plese. Nastopajo v domači občini, pa tudi v drugih krajih po Sloveniji in v sosednjih državah. Društvo deluje že 35 let in združuje mlade člane, ki se radi zavrtijo in učijo novih plesnih korakov, tisti malo starejši člani pa se preizkušajo v igralskih predstavitvah.

 
 

Sobota, 21. januar 2017 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

3 web gka

KD Zarja Trnovlje:
MACBETH
(tragedija)

Gre za sodobno avtorsko priredbo svetovno znane renesančne tragedije, ki ohranja bistvo in duh Shakespearovega izvirnika, hkrati pa z modernim pristopom sooči s podobo sodobnega človeka, ki hrepeni po moči. Umazane politične igre in boj za oblast niso nič novega, človeštvo se z njimi sooča že od nastanka prvih civilizacij. Številni avtorji so skozi zgodovino v tem našli zanimivo tematiko za svoja dela. Mednje s svojim Macbethom (in drugimi deli) nedvomno spada tudi brezčasni Shakespeare. Z mojstrskim pisanjem in poznavanjem človeške narave razkriva tudi najgloblje plasti človekovega značaja. Kako daleč smo pripravljeni iti za dosego svojih ciljev? Kaj (ali koga) vse smo pri tem pripravljeni žrtvovati? Kaj se zgodi, ko nam občutek krivde začne trkati na vest?

Selektor Miha Golob je Tomažu Krajncu in Nejcu Jezerniku dodelil REGIJSKO PRIZNANJE ZA IDEJO, KONCEPT, ADAPTACIJO IN REŽIJO Macbetha. Predstavo je državna selektorica Ana Ruter uvrstila na 55. Linhartovo srečanje 2016, MED 7 NAJBOLJŠIH GLEDALIŠKIH PREDSTAV V SLOVENIJI.

Strokovna komisija v sestavi Mojce Jan Zoran, Matjaža Zupančiča in Jurija Zrneca je Tomažu Krajncu podelila DIPLOMO LINHARTOVEGA SREČANJA ZA REŽIJO predstave Macbeth.