Dan 4 - 20. avgust (četrtek)

Dan 4 - 20. avgust (četrtek)

 

Dopoldne rezbarska kolonija

9.00
Delavnice za otroke
Novost JENAMENA FEST-a 2015 so vsekakor dopoldanske delavnice za otroke, ki bodo potekale vsak dan od 9.00 do 14.00. V okviru dopoldanskih dejavnosti se bodo otroci seznanili z zanimivimi ljudskimi glasbili, ki jih bo predstavil profesor glasbe Tomaž Rauch, poznavalec glasbenega izročila z bogatimi izkušnjami, ki bo otroke animiral tudi z izdelavo piščali. Otroci se bodo srečali tudi s starimi glasbili, ki jih v svoji muzejski zbirki hrani bovjaš Jenamena fest-a Mirko Šernek. Dejavnosti, ki se bodo tematsko navezovale na osrednjo temo letošnjega festivala (godčevstvo), bodo spodbujale otroško ustvarjalnost na različnih področjih (glasbenem, gledališkem, likovnem, lutkovnem, gledališkem, ustvarjalnem, športnem …).

Otroci bodo vsak dan tudi pogoščeni, zato je potrebno sodelovanje otrok v dopoldanskih delavnicah za otroke prijaviti do 12. avgusta 2015 (podaljšano do 14. avgusta) na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. (ime, priimek otroka, starost, telefonska številka staršev) oz. na tel. št. 041 586 086 (Robert). Izdelki otrok bodo razstavljeni na prireditvenem prostoru, v sklepu festivala pa si jih bodo otroci lahko odnesli domov.

Sodelovanje v delavnicah je BREZPLAČNO, saj želimo otrokom v izteku počitnic omogočiti čim več zanimivih in poučnih trenutkov, ki jih bodo zaznamovali tudi druženje in ustvarjanje.

12.00
Srečanje upokojencev
Za upokojence pripravljamo skupno kosilo, ki mu bo sledil kulturni program Društva upokojencev Črenšovci, v okviru katerega se bosta v kulturnem programu predstavili folklorna skupina in Ljudske pevke upokojenke. V popoldnevu bo poskrbljeno tudi za glasbo in upokojenci se bodo kot vedno doslej z veseljem odzvali povabilu na ples.

16.00
Športno rokometno popoldne

2015 dan4 t3

V sklopu festivalskega dogajanja se bo tudi letos odvijalo športno rokometno popoldne, saj so bili lanskoletni udeleženci navdušeni in zadovoljni, da so lahko bili del Jenamena fest-a. Pomerile se bodo ekipe starejših in mlajših veteranov iz Črenšovcev, v goste pa so povabili tudi ekipo iz Razkrižja.

17.00
Program za otrokeanimacijske in športne igre z gasilci
Domači gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Črenšovci bodo v sodelovanju s člani Športnega društva IZZIV za otroke pripravili zanimive športne igre.

Otrokom bomo brezplačno ponudili langaš in domači sok.

19.00
Gledališče na prostemGREMO NA MORJE (DU Lendava)

2015 dan4 t4

Gledališka skupina KOFETARJI deluje pod okriljem Društva upokojencev Lendava in s svojo gledališko dejavnostjo razveseljuje občinstvo, s svojimi nastopi pa člani vedno nagovarjajo tudi s sporočilom, da je jesen življenja lahko še kako kreativna in v zadovoljstvo tako ustvarjalcev kot tudi gledalcev. V sklopu gledališča na prostem se bodo člani predstavili z dvema skečema, ki govorita o komičnih prigodah starejših, s katerimi se soočamo v aktualnem vsakdanu. Skeča sta sicer del celovečerne komedije avtorice Olge Paušič z naslovom Gremo na morje. Skupina Kofetarji je v obdobju 5-letnega gledališkega udejstvovanja na oder postavila 3 veseloigre, s katerimi so se predstavili na številnih gostovanjih. In zakaj uprizarjajo prav komedije? Ker pravijo, da je ljudi mnogo težje spraviti v smeh kot v jok. Pa tudi zato, ker so prepričani, da je mogoče s pomočjo humorja in navidezne lahkotnosti posredovati občinstvu pomembna sporočila, s katerimi smo se le redko pripravljeni soočati realno. Predvsem pa zato, ker že od nekdaj velja, da je smeh pol zdravja. Privoščimo si torej pošteno porcijo smeha in zdravja.

19.30
Etno glasbeni večer – poletni koncertMoški vokalni kvintet Aeternum
Moški vokalni kvintet Aeternum je zasedba, ki je širšemu krogu glasbenih užitkarjev že dobro poznana, predvsem so fantje znani po občuteni interpretaciji dalmatinskih pesmi, čeprav njihov repertoar obsega poleg teh tudi slovenske umetne in ljudske pesmi, slovenske in tuje popevke, klasične, črnske duhovne, ruske in še kakšne pesmi. V času poletja se bo še kako prileglo poslušanje pesmi, ki jih bodo člani Moškega vokalnega kvinteta Aeternum »na klapski način« izvedli v sklopu POLETNEGA FESTIVALA.

2015 dan4 t1

Lansko leto so fantje ob 10-letnici uspešnega delovanja izdali tudi zgoščenko in nekaj od teh skladb bo gotovo vpeto tudi v koncert. Moški vokalni kvintet je izjemno aktiven, saj imajo za seboj ogromno število nastopov. So stalnica prireditev na ravni občine, s svojim uglašenim petjem so oplemenitili tudi mnoge prireditve na državni ravni, vsa leta dosegajo izjemne rezultate na državnem nivoju, aprila letos so v sodelovanju s Fredijem Ponudičem v Škofji Loki osvojili tudi 1. mesto na Festivalu ruskih romanc v Škofji Loki. Fantje zelo radi sodelujejo tudi na Jenamena fest-u in Jenamena fest jih z veseljem gosti, saj obisk in navdušenost poslušalcev vedno znova pričata o tem, da so fantje preprosto jenamenalni in zato del festivalskega dogajanja, ki sam festival bogati in je v zadovoljstvo mnogih.

Po koncertu bomo za obiskovalce pripravili brezplačno pokušino kvasenic.

2015 dan4 t2

Veselica s skupino TROPIK

2015 dan4 t5