Dan 2 - 18. avgust (torek)

Dan 2 - 18. avgust (torek)

 

9.00
Delavnice za otroke
Novost JENAMENA FEST-a 2015 so vsekakor dopoldanske delavnice za otroke, ki bodo potekale vsak dan od 9.00 do 14.00. V okviru dopoldanskih dejavnosti se bodo otroci seznanili z zanimivimi ljudskimi glasbili, ki jih bo predstavil profesor glasbe Tomaž Rauch, poznavalec glasbenega izročila z bogatimi izkušnjami, ki bo otroke animiral tudi z izdelavo piščali. Otroci se bodo srečali tudi s starimi glasbili, ki jih v svoji muzejski zbirki hrani bovjaš Jenamena fest-a Mirko Šernek. Dejavnosti, ki se bodo tematsko navezovale na osrednjo temo letošnjega festivala (godčevstvo), bodo spodbujale otroško ustvarjalnost na različnih področjih (glasbenem, gledališkem, likovnem, lutkovnem, gledališkem, ustvarjalnem, športnem …).

Otroci bodo vsak dan tudi pogoščeni, zato je potrebno sodelovanje otrok v dopoldanskih delavnicah za otroke prijaviti do 12. avgusta 2015 (podaljšano do 14. avgusta) na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. (ime, priimek otroka, starost, telefonska številka staršev) oz. na tel. št. 041 586 086 (Robert). Izdelki otrok bodo razstavljeni na prireditvenem prostoru, v sklepu festivala pa si jih bodo otroci lahko odnesli domov.

Sodelovanje v delavnicah je BREZPLAČNO, saj želimo otrokom v izteku počitnic omogočiti čim več zanimivih in poučnih trenutkov, ki jih bodo zaznamovali tudi druženje in ustvarjanje.

2015 dan2 t1

17.00
Dičije senje
Otroci bodo lahko na stojnicah razstavili svoje izdelke ali igrače in jih med seboj zamenjali ali “prodali” po simboličnih cenah. Namen dičijega senja je predvsem omogočiti otrokom izkušnjo sejemskega dogajanja in ponuditi priložnost za igro.

Razstava domačih ustvarjalcev
Domači ljubiteljski ustvarjalci bodo na stojnicah razstavljali različne izdelke in umetnine. Razstavljene bodo slike, ročni izdelki … Ustvarjalnost naših ljudi je namreč izjemna festival je primerna priložnost, da tako umetnine kot umetnike bolje spoznamo.

18.00
2015 dan2 t2 logo
Program za otroke – Pravljica Lačna gosenica po naravni metodi HELEN DORON ENGLISH v angleščini
V okviru programa za otroke bo pod vodstvom Učnega studia Helen Doron English Lendava izvedena angleška pravljica in delavnica.
Angleščina za otroke po metodi Helen Doron Enlish poteka v manjših skupinah (4-8 otrok). Namenjena je otrokom od 3 mesecev do 19 let. Metoda temelji na naravnem pristopu, pri čemer so programi prilagojeni razvojnim stopnjam otrok različnih starostnih skupin. Skozi igro, zgodbe, pesmi in glasbo spodbujajo govorjenje angleškega jezika ter bogatijo otrokov besedni zaklad. Otrok namreč veliko hitreje kot odrasli vsrka nove informacije, zato je učenje jezika v zgodnji mladosti bolj učinkovito, hkrati pa predstavlja veliko spodbudo za razvoj otrokovih možganskih sposobnosti.

Po pravljici pripravljamo za vse otroke brezplačno pogostitev, in sicer jim bomo ponudili pico in domači sok.

19.00
Gledališče na prostem in etno glasbeni večer – SEKCIJA ČERENSA (15. let delovanja)

2015 dan2 t3

Skupina ČERENSA je sekcija Kulturno-turističnega društva Črenšovci, ki letos obeležuje 15-letnico delovanja in bo v sklopu Jenamena fest-a predstavila svojo prvo zgoščenko Vsaka ftica je vesela. Člani društva so v času delovanja s svojim glasbenim in gledališkim izvajanjem popestrili mnoge prireditve doma in v gosteh. V združenem etno-glasbenem in gledališkem večeru se bodo v sodelovanju z ljudskimi godci predstavili tako s pesmijo kot tudi z gledališkim prizorom Križno, ki govori o običaju, ko je botra materi po porodu v svijtki (košari) prinesla hrano. v prekmurščini, ki so jih v preteklosti izvedli.

Člani Čerense bodo ob 15-letnici delovanja prejeli zlate Maroltove značke, ki jih podeljuje Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

2015 dan2 t4Kot gostje se jim bodo na odru pridružile pevke ljudskih pesmi Soside iz Kulturnega društva Antona Krempla Mala Nedelja, ki skupaj prepevajo dve leti, v tem času pa so že posnele svojo prvo zgoščenko Prišel je majnika čas in sodelovale na mnogih prireditvah. Uvrstile so se tudi na regijsko srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž, ki ga na državni ravni vsako leto organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. S svojim delovanjem ohranjajo bogato pevsko dediščino Prlekije in le-to bodo predstavile tudi na Jenamena fest-u.

 

 

 

Za vse obiskovalce pripravljamo brezplačno pogostitev, posladkali se boste lahko z odličnimi zlejvankami.

2015 dan2 t2