Gospa poslančeva

on .

20151129

V nedeljo, 29. novembra 2015, je v okviru gledališko-koncertnega abonmaja v Črenšovcih gostovala gledališka skupina KD Radeče, ki je zbrane v dvorani navdušila s komedijo Toneta Partljiča Gospa poslančeva. To je bila gotovo predstava, ki je zadostila našim željam po večjem številu nastopajočih igralcev in s tem bolj razgibano dinamiko dogajanja na gledališkem odru. Zahvaljujemo se jim za sodelovanje in jim želimo pri njihovem gledališkem ustvarjanju še obilo uspehov in užitkov.

Kak ščete

on .

20160124

V nedeljo, 24. januarja 2016, je v sklopu Gledališko-koncertnega abonmaja gostoval v Črenšovcih bontonolog in igralec Saša Županek, ki je s svojo izvirno igro in odlično interpretacijo zbrane nadvse zabaval. V predstavi KAK ŠČETE nam je ponudil tudi veliko pomembnih in koristnih informacij, na katere smo v življenju pogosto premalo pozorni. Vsekakor pa je vse, ki smo se zbrali v dvorani, nasmejal in navdušil.

Pogreb

on .

20151108

V nedeljo, 8. novembra 2015, se je v kulturni dvorani v Črenšovcih v sklopu Gledališko-koncertnega abonmaja 2015-2016 v prvi gledališki predstavi predstavil vsem znan igralski dvojec Macho in Mejke, ki se jima je na odru v satirični komediji Pogreb pridružil Milivoj Miki Roš. Gledalci so lahko uživali v spoznanju o moči besede, kakor tudi v odlični igralski predstavi nastopajočih. Vsekakor je bila predstava drugačna, vsekakor pa so bili vsi navzoči z videnim in doživetim tudi zelo zadovoljni.

Local-vocal fest

on .

20151030

V petek, 30. oktobra, smo skupaj z Moškim vokalnim kvintetom Aeternum otvorili letošnji Gledališko-koncertni abonma v Črenšovcih, v sklopu katerega so se člani v koncertnem programu predstavili z uglašenim prepevanjem, na odru pa se jim je pridružila posebna glasbena gostja, operna pevka, Nataša Trobentar-Majcen, ki je prav tako navdušila s svojim izjemnim glasbenim talentom. Bili smo priča izjemnemu glasbenemu dogodku, ki je navdušil vse zbrane. Člani kvinteta so predstavili tudi Local-vocal fest, v sklopu katerega so izvedli dopoldanske delavnice vokalnega petja z otroki Vrtca Črenšovci, na ogled so bili v dvorani tudi likovni izdelki, ki so jih ustvarili najmlajši. Prvi koncertni večer v sklopu abonmaja je vsekakor zadovoljil naša visoka pričakovanja in nas prijazno pozdravil ob začetku naših srečevanj v kulturni dvorani v Črenšovcih.

 

Sklenili 12-letni Gledališko-koncertni abonma v Črenšovcih

on .

20160306

V nedeljo, 6. marca 2016, so člani Kulturno-turističnega društva Črenšovci s komedijo Volk sit in koza …, s katero so navdušili gledališčniki KD Ivan Kaučič Ljutomer, v kulturni dvorani v Črenšovcih sklenili 12-letni Gledališko koncertni abonma. Ljutomerski gledališčniki so se sicer v sklopu abonmajskih predstav v Črenšovcih predstavili največkrat, od leta 2005 kar šestkrat.

Ob tej priložnosti so jih s svojim obiskom počastili poslanec v državnem zboru RS, gospod Jožef Horvat, povabljeni so bili tudi župan, člani občinskega sveta in odbora za družbene dejavnosti, a je bila udeležba le-teh skromna, pobudnik gledaliških abonmajev v Občini Črenšovci, gospod Štefan Ftičar, vodja izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti, gospa Janja Magdič in številni abonenti ter ljubitelji gledališke umetnosti. V sklepu večera je predsednica društva povedala, da se je v sklopu abonmajev na črenšovskem odru zvrstilo 67 izjemnih kulturnih dogodkov, od tega 50 gledaliških predstav, 12 koncertnih večerov in 5 filmskih uprizoritev. V sklopu abonmajskih predstav so gostovala tudi znana gledališka imena, kot so Gojimir Lešnjak Gojc, Mojca Funkl, Iztok Valič, Domen Valič, Jernej Kuntner, Boris Kobal, Maja Gal Štromar,, Janez Hočevar Rifle, Ranko Babić, Violeta Tomić, Primož Ekart, Iva Babič, Gorazd Žilavec … Predstavile so se številne ljubiteljske gledališke skupine pokrajine ob Muri in skupine, ki so s svojim delovanjem po oceni strokovnih spremljevalcev območnih in regijskih srečanj gledaliških skupin dosegale državni nivo. Zaradi krepitve gledališke kulture v kraju je domače društvo ustvarilo tudi 4 gledališke predstave – Štirje letni časi, Slikar na vasi, Slačilnica in Jenamena štenkarije, jenamena špileraj, s katerimi so se premierno predstavljali v sklopu abonmaja v Črenšovcih, gostovali pa v številnih krajih Pomurja ter dosegali tudi lepe rezultate, priznanja strokovnih spremljevalcev, na območnih in regijskih srečanjih ljubiteljskih gledaliških skupin.

20160306 2

O bogati kulturni zapuščini abonmajskega dogajanja od leta 2005 so člani društva v sejni sobi Občine Črenšovci pripravili tudi pregledno razstavo vseh sezon Gledališko-koncertnega abonmaja, ki je bila ob tej priložnosti prvič na ogled. Andreja Sever se je v zaključnem nagovoru zahvalila vsem, ki so pomembno prispevali k temu, da je gledališki abonma v Črenšovcih 12 let živel za občane in obiskovalce iz drugih krajev Pomurja. Zahvalo so prejeli Štefan Ftičar, Romana Glavač, Hinko Vrbec, Janja Magdič, Marija Sever, Simona Roudi, Robert Smodiš in Občina Črenšovci. Zahvalila se je tudi vsem abonentom, vsem članom društva in podpornikom kulture. Društvo je ob tej priložnosti ustvarilo Knjigo podpornikov kulture kraja, pokrajine in domovine, v katero se bodo na vseh prihajajočih kulturnih dogodkih Kulturno-turističnega društva Črenšovci lahko vpisali podporniki kulture, kulture srca. Pojasnila je še, da društvo zaradi ukinitve finančnih sredstev, ki so bila doslej v proračunu Občine Črenšovci namenjena za organizacijo gledališko-koncertnega abonmaja, le-tega ne bo moglo več organizirati, zato se tovrstna kultura v Črenšovcih zaključuje, ob čemer je poudarila, da je gledališko-koncertni abonma prinašal med ljudi kulturo v časih, ko abonmajev v pokrajini ob Muri niti nobeno od večjih mest ni poznalo, danes pa jih uspešno organizirajo in tako ponujajo gledališke užitke mnogim. Obiskovalce je nagovorila še s pesmijo Kultura srca in jih povabila, da aktivno uživajo in živijo svojo kulturo srca, ki presega sleherno društveno kulturo.