ČEBELICA DEBELICA

on .

20151124

V okviru Otroškega gledališkega abonmaja je otroke v torek, 24. novembra 2015, v kulturni dvorani v Črenšovcih navdušila Čebelica Debelica v izvedbi naših gledaliških prijateljev iz Lendave. V nabito polni dvorani je bilo vzdušje naravnost fantastično in že se veselimo prihajajočih gledaliških pustolovščin.

KAM JE IZGINILA GOSENICA

on .

20160301

V torek, 1. marca 2016, je Kulturno-turistično društvo Črenšovci za otroke, ki so bili letos vpisani v Otroški gledališki abonma, organiziralo zadnjo predstavo v sklopu abonmaja, Kam je izginila gosenica? v izvedbi Društva za boljši svet Maribor. Otroci so v predstavi uživali in nadejamo se gledaliških užitkov za najmlajše v sklopu abonmaja za najmlajše tudi v prihodnji sezoni …

SOSEDA IN POL

on .

20160119

V torek, 19. januarja 2016, je v sklopu Otroškega gledališkega abonmaja najmlajše s predstavo Soseda in pol navdušilo Gledališče KU-KUC iz Lendave. V nadvse prisrčni in zabavni, pa tudi poučni predstavi, so uživali tako otroci kakor tudi njihovi starši.

TRI KEPICE PROMETA

on .

20151020

V torek, 20. oktobra 2015, smo v kulturni dvorani v Črenšovcih s predstavo Gledališča KU-KUC Tri kepice prometa otvorili že 4. Otroški gledališki abonma, ki ga Kulturno-društvo Črenšovci organizira v sodelovanju z Osnovno šolo Franceta Prešerna Črenšovci in Osnovno šolo Prežihov Voranc Bistrica. Projekt, ki največ veselja in domišljijskega bogastva prinaša najmlajšim, je tudi letos podprla Občina Črenšovci.

Otroci si bodo v sklopu abonmaja v spremstvu staršev lahko ogledali 6 gledaliških predstav. V okviru abonmaja za najmlajše starše in otroke po ogledu predstav s pomočjo vprašanj na posebnih gledaliških listih vabimo k družinskemu pogovoru in poustvarjanju. Otroci bodo prinašali svoje izdelke v gledališki nabiralnik, vse izdelke pa bomo v sklepu abonmaja tudi razstavili. Vsekakor je pomembna celostna gledališka vzgoja, saj otroke navajamo na primerno obnašanje, poleg tega jih spodbujamo, da na predstave prihajajo z gledališkimi vstopnicami, ki smo jih izdelali posebej za njih. Prepričani smo, da je Otroški gledališki abonma v Črenšovcih vreden projekt, v katerega verjamemo, to pa ne nazadnje dokazuje vedno znova nabito polna dvorana mladih nadebudnežev, ki so željni tovrstne kulture in ki njihov domišljijski svet še posebej bogati. Predstava Tri kepice prometa je obenem vzgojno naravnana in otroke na zabaven način uvaja v varno vključevanje v promet, zelo pisana in bogata je kostumografska in scenografska podoba, še posebej pa navdušuje igralska sposobnost nastopajočih umetnikov, ki so po duši tako zelo blizu otrokom. Prva predstava je tako izjemno navdušila mlado in staro in veselimo se že novih doživetij, ki jih med nas prinaša Otroški gledališki abonma.