Torek, 1. marec 2016 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

5 web

Društvo za boljši svet Maribor:
KAM JE IZGINILA GOSENICA
(gledališka predstava)

Vrednote in učne vsebine: hvaležnost, rast in spreminjanje

Preobrazba gosenice v metulja je mali čudež narave, ki nas vedno znova očara. V predstavi nas bo zabavala mala navihana gosenica, ki pridno hrusta liste velikega drevesa. Med drevesom in gosenico se stke pravo prijateljstvo; gosenica, ki se on koncu predstave spremeni v metulja, nikoli ne pozabi starega, drevesnega prijatelja ter mu ostane zvesta vse življenje.

 

Torek, 19. januar 2016 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

4 web

Gledališče KU-KUC:
SOSEDA IN POL
(gledališka predstava)

Vrednote in učni cilji: prijateljstvo, medsebojna pomoč

Pravo prijateljstvo, dobri sosedski odnosi, odlična reggae glasba in dihurji prdci so le delčki iz predstave Soseda in pol. Dihurči in Pavli sta namreč soseda in najboljša prijatelja. Veselita se skupnega potovanja na Jamajko. Kovčke imata že pripravljene za odhod, a kmalu spoznata, da bo eden moral ostati doma in skrbeti za njuno ribico in palmico. Prične se zanimivo sosedsko tekmovanje. Kateri od živalskih prijateljčkov bo ostal doma? Včasih se življenje zasuka na prav poseben način. Skozi razgibano zgodbico, ki se odvija ob sanjarjenju o Jamajki, tekmovanju in nedolžnem sosedskem nagajanju, otroci  prepoznajo pripetljaje iz resničnega sveta in se skozi smeh in napete situacije veliko naučijo.

 

Torek, 24. november 2015 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

2 web

Gledališče KU-KUC:
ČEBELICA DEBELICA
(gledališka predstava)

Vrednote in učne vsebine: narava, učenje, odgovornost

Navihana čebelica komaj  čaka počitnice, da bo lahko brezskrbno letala  s cveta na cvet. Vendar jo teta Matica ves čas opozarja na kup nevarnosti, ki bodo prežale nanjo, ko se bo sama podala na travnik. Mala čebelica kljub opozorilom ne posluša in med uro “čebelščine” uganja norčije. Vse se ji zdi zabavno, tudi slika strašnega sršena, pred katerim jo svari teta Matica. Majhne navihanke čebelje modrosti pač ne zanimajo. Najbolj vesela je, ko se začnejo počitnice. Brezskrbno se potepa, zabava in se sladka s cvetnim prahom. Med sladkanjem naleti na strašnega sršena,  pred katerim jo je svarila teta Matica. Takrat se zave, kako nespametna je bila, ker ni poslušala, zato  prikliče na pomoč »človeške mladičke«. S skupnimi močmi ukanijo strašnega sršena. Mala čebelica spozna, kako pomembno se je učiti in hoditi v vrtec in šolo, kako lepo je imeti prijatelje in hmmmm, kako sladek je cvetni prah!

 

Četrtek, 3. december 2015 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

3 web

Društvo za boljši svet Maribor:
PRAZNIČNA LUČKA
(gledališka predstava)

Vrednote in učne vsebine: praznovanje, medsebojni odnosi v družini, vrednost sočloveka pred materialnimi dobrinami

Vsi se veselimo praznikov, saj je to čas pisanih lučk, veselja in daril. Ampak ali je darilo, zavito v barven papir in okrašeno z veliko pentljo, res največja dragocenost? Obstaja velika praznična skrivnost - darilo, ki nam ga prinaša praznični palček in njegova pojoča lučka.

 

Torek, 20. oktober 2015 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

1 web

Gledališče KU-KUC:
TRI KEPICE PROMETA
(gledališka predstava)

Vrednote in učne vsebine: Varnost v prometu, odgovornost

Iskriva zgodba se odvija na križišču A1, kjer gospod Semafor usmerja promet in skrbi za varnost malčkov. Na njegovem križišču se po nerodnosti znajde tudi Perko, neveden pingvinček iz južnega pola. Želi se vrniti nazaj domov, a žal ne pozna prometnih predpisov in pravil obnašanja v prometu. Na pomoč mu priskočijo otroci. Preko zabavne in poučne pesmice se Perko nauči, kaj imajo skupnega sladoled in semaforjeve lučke, otroci pa mu na zanimiv in hudomušen način pokažejo še pravilno uporabo kolesarske čelade, kresničke in odsevnika. Z njihovo pomočjo se varno vrne nazaj domov in obljubi, da jim bo pisal. Razglednico iz južnega pola dostavi zabavni poštar Kuvertnik, ki tudi sam večkrat pozabi na pravila obnašanja v prometu.