OTROŠKI GLEDALIŠKI ABONMA 2019/2020 - vpis

o abonma 2019 2020 vpis

Spoštovani!
 
Kulturno-turistično društvo Črenšovci v sodelovanju z obema osnovnima šolama v občini in Občino Črenšovci tudi letos za najmlajše organizira Otroški gledališki abonma.

K vpisu v otroški gledališki abonma vabimo predšolske otroke (od 3. leta naprej) in učence 1. vzgojno-izobraževalnega obdobja (lahko tudi učence 4. razredov). V okviru otroškega gledališkega abonmaja bomo za otroke od oktobra do marca organizirali 5 gledaliških predstav (predstave Miškinega gledališča KU-KUC in Gledališča Pravljičarna). Vse predstave bodo potekale med tednom (v glavnem ob torkih ali četrtkih ob 18.00) v kulturni dvorani v Črenšovcih.

Cena otroške abonmajske vstopnice je 15 €, v kar je všteta tudi ena odrasla oseba (ena odrasla oseba na družino, četudi je vpisanih otrok v Otroški gledališki abonma iz te družine več). Cena vstopnice za ogled posamezne predstave bo 5 € (za otroka in odraslega).

Vstopnico za Otroški gledališki abonma boste plačali ob prevzemu gledališke vstopnice, ko Vas bomo seznanili tudi z natančnim programom in koledarjem prireditev, ki bodo potekale v sklopu otroškega gledališkega abonmaja v občini Črenšovci. Prva predstava Miškinega gledališča KU-KUC bo predvidoma v torek, 22. oktobra, o čemer Vas bomo osebno še obvestili. Kot doslej vas bomo o vseh predstavah ali morebitnih spremembah sproti obveščali tudi osebno na elektronski naslov, ki ga zato obvezno navedite v prijavnici.

Vpis v Otroški gledališki abonma omogočamo tudi otrokom, ki ne obiskujejo šole ali vrtca v občini Črenšovci in bo potekal najpozneje do torka, 15. oktobra 2019! Za vpis nam pošljite vaše podatke na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. (ime in priimek otroka, oddelek v vrtcu oz. razred, ime in priimek starša oz. skrbnika, naslov, tel. številka in e-mail naslov)!

V prepričanju, da bomo otrokom z otroškim gledališkim abonmajem tudi letos ponudili dodatne možnosti za rast otroške domišljije, Vas lepo pozdravljamo,

Organizacijski odbor za pripravo otroškega gledališkega abonmaja v Črenšovcih

 

o abonma 2013 2014 noga

 

Program otroški gledališki abonma 2019/2020

Napisal jenamena.si on . Posted in Otroški abonma

Pravljični svet v Črenšovcih za najmlajše že 8. leto zapored oživi in na poseben način nagovori najmlajše in njihove starše v sklopu Otroškega gledališkega abonmaja, ki ga v sodelovanju z osnovnima šolama in vrtcema v občini Črenšovci z veliko odgovornostjo in veseljem organiziramo člani Kulturno-turističnega društva Črenšovci.

Prepričani smo namreč, da lahko prav s pomočjo gledaliških predstav pomembno prispevamo v zgodnjemu opismenjevanju otrok v najširšem pomenu besede. Dejstvo je, da naši otroci zaradi oddaljenosti od mestnih in gledaliških središč nimajo toliko možnosti za gledališko udejstvovanje, predvsem pa spremljanje njim primernih gledaliških predstav, s pomočjo katerih lahko pomembno obogatijo svoj domišljijski svet, kot je to dano otrokom v mestnih okoljih. Zato je naša odgovornost toliko večja. Pa ne le v tem, da omogočamo ogled otroških gledaliških predstav, ampak tudi v tem, da ozaveščamo odrasle o pomenu doživljanja ob gledaliških predstavah in spodbujamo pogovor odraslih oseb z otroki po gledaliških predstavah.

Vsekakor se bomo trudili tudi pri tem pomembnem poslanstvu, kakor tudi pri tem, da bomo otroke spodbujali k čim bolj ustvarjalnemu poustvarjanju. Prepričani smo, da bo tudi zaradi naših prizadevanj svet pravljic bolj otipljivo prisoten v našem okolju in bo vedno znova oživel preko otrok, ki bodo del gledališkega dogajanja v Črenšovcih. Verjamemo, da se splača in verjamemo, da nam bo uspelo ustvariti nepozabne in vredne trenutke otroške srčnosti. Pa srečno …

o abonma 2019 2020 program

1 web

Torek, 22. oktober 2019 ob 18.00

  

Miškino gledališče KU-KUC:
TRI KEPICE PROMETA

   (gledališka predstava)   

2 web

Torek, 26. november 2019 ob 18.00

 

Miškino gledališče KU-KUC:
MEDENI ČUDEŽ NA GOZDNI ULICI 1A

  (gledališka predstava)  
Članek ...

3 web

Torek, 21. januar 2020 ob 18.00

 

Gledališče Pravljičarna:
TUDI POČASI SE DALEČ PRIDE 

  (gledališka predstava)  
Članek ...

4 web

Torek, 11. februar 2020 ob 18.00

 

Miškino gledališče KU-KUC:
DOKTOR SREČA

  (gledališka predstava)  
Članek ...

5 web

Torek, 3. marec 2020 ob 18.00

 

Gledališče Pravljičarna:
BODIMO PRIJATELJI

  (gledališka predstava)  
Članek ...

V pričakovanju prijetnih druženj, ki bodo predvsem otrokom prinesla obilo veselja in gledaliških užitkov, Vam izrekam dobrodošlico na gledališkem odru v sklopu Otroškega gledališkega abonmaja 2019/2020 in Vam želim ob spremljanju gledaliških predstav skupaj z Vašim otrokom obilo užitkov. Naj se zabava za vse nas prične!

Ob spremljanju prireditev Vam želimo obilo užitkov.

o abonma 2013 2014 noga

Torek, 21. januar 2020 ob 18.00

Napisal jenamena.si on . Posted in Otroški abonma

3 web

Gledališče Pravljičarna:
TUDI POČASI SE DALEČ PRIDE
(gledališka predstava)

Zabavna animacijska predstava o drugačnosti in sprejemanju sebe takšnega kot si.

Dolfi je prepričan, da je biti polž najstrašnejša stvar na svetu. Je počasen, slinast, pa še hišico mora ves čas nositi s seboj. Pa kaj, če je edini, ki pozna vso zelenjavo z vrta tete Mete, ko pa vedno prispe zadnji in prepozno.

Nekega dne pa na sosedovem vrtu zraste velika zeljna glava. Dolfi ne upa preveč, je namreč edini, ki bo na pot moral oditi peš. A tudi počasi se daleč pride …

 

Članek ...
 
 

 

Torek, 11. februar 2020 ob 18.00

Napisal jenamena.si on . Posted in Otroški abonma

4 web

Miškino gledališče KU-KUC:
DOKTOR SREČA
(gledališka predstava)

Nepozabna predstava o sreči ...

Prikupni doktor Sreča, zajček z velikimi ušesi, živalim v svojem „Brlogu sreče“ sredi gozda rad prisluhne, jim daje srčne nasvete in predpisuje nenavadne recepte za dobro voljo, prijateljstvo, srečo in ljubezen.

S svojimi velikimi ušesi takoj zasliši lisičje tarnanje, s svojim radovednim smrčkom pa takoj zavoha ježkovo slabo voljo. Ker ima veliko srce, živalim vedno z veseljem priskoči na pomoč. Doktor Sreča „čarobno“ pozdravi vsako težavo in nas nauči zakaj en objem na dan, prežene zdravnika stran …

 

Članek ...
 
 

 

Torek, 22. oktober 2019 ob 18.00

Napisal jenamena.si on . Posted in Otroški abonma

1 web

Miškino gledališče KU-KUC:
TRI KEPICE PROMETA
(gledališka predstava)

O varnosti v prometu, kepicah sladoleda in pingvinčku Perku.

Iskriva zgodba se odvija na križišču A1, kjer gospod Semafor usmerja promet in skrbi za varnost malčkov. Na njegovem križišču se po nerodnosti znajde tudi Perko, neveden pingvinček iz južnega pola. Želi se vrniti nazaj domov, a žal ne pozna prometnih predpisov in pravil obnašanja v prometu. Na pomoč mu priskočijo otroci. Preko zabavne in poučne pesmice se Perko nauči, kaj imajo skupnega sladoled in semaforjeve lučke, otroci pa mu pokažejo še pravilno uporabo kolesarske čelade, kresničke in odsevnika. Z njihovo pomočjo se varno vrne nazaj domov in obljubi, da jim bo pisal. Razglednico iz južnega pola dostavi zabavni poštar Kuvertnik, ki tudi sam večkrat pozabi na pravila obnašanja v prometu.

Predstava je polna glasbe in besednih iger, ki navdušijo majhne in velike. Zgodbica o Perku in gospodu Semaforju je odlična popotnica za varno pot v šolo ali vrtec, saj otroci na najbolj zabaven način spoznajo predpise, nevarnosti in pravila obnašanja v prometu.