Nedelja, 24. januar 2016 ob 19.00

Kulturna dvorana Črenšovci

5 web gka

Saša Županek, bontonolog iz Murke Sobote:
KAK ŠČETE
(poučno-šaljivi stand-up)

Področja njegovega delovanja so zunanji videz, bonton in javno nastopanje. Izvaja več kot 30 različnih predavanj, seminarjev, delavnic in poučno-šaljivih stand up nastopov.

Na svoj, pristen način v vsak svoj nastop vnese kanček humorja in kakšno življenjsko izkušnjo, ki mu jih zagotovo ne manjka. Občasno namerno “vseka” tudi kakšno v maternem jeziku, prekmurščini.

Poslastico njagovih izvirnih idej v nastopih predstavljajo slovenski politiki, za katere pravi, da so kičasti in smešni. Obdela jih brez dlake na jeziku. Nov izziv mu predstavljajo poučno-šaljivo-zabavni stand-up nastopi, vsebinsko vezani na področja njegovega delovanja.

Skorajda ne mine vikend, da ga ne bi, kot presenečenje slavljencu, povabili na kakšen rojstni dan, obletnico ali podobno zabavo.

SAŠA ŽUPANEK bo na slikovit in izvirno humoren način orisal najpogostejše napake, ki jih počnemo sami ali opazimo na vsakem koraku pri drugih ljudeh.

 

Nedelja, 29. november 2015 ob 19.00

Kulturna dvorana Črenšovci

4 web gka

Gledališko društvo Radeče:
GOSPA POSLANČEVA
(komedija)

Avtor: Tone Partljič
Priredba in režija: Katja Čeč

Čeravno Gospa poslančeva govori o politikih, poslancih, ministrih in parlamentu, ni le »politična komedija«. Morda je bolj komedija o nravi, izkrivljenih značajih in človeški naturi, ki jo zna zlomiti ambicioznost, kakor kakšne druge dramske ali komične junake zlomijo skopost, ljubosumje, lažnivost ali kaj podobnega. Prav tako raziskuje tanke in pogosto zabrisane meje med legalnim in malo manj legalnim, med zdravo tekmovalnostjo in popolno obsedenostjo ter meje zdrave človeškosti nasploh. V ljubezni, vojni in politiki je v tej zgodbi dovoljeno prav vse. Naša Živa se namreč ni in ne bo odrekla misli, da bo nekoč … Gospa poslančeva.

Igrajo:
Irena Bervar Suzić – Živa Breskvar Piškur, gospa poslančeva
Vesna Močilar – Irena, Živina hči iz prvega zakona
Brane Motoh – Andrej Piškur, Živin drugi mož
Milan Gorišek – Piškur starejši, Andrejev oče
Franci Gros – Slivar, minister
Blanka Hrup – Slivarjeva, gospa ministrica
Klemen Nikolič – Rok, njun sin, Irenin fant
Jerneja Novak – bolničarka
Tomaž Lavrinec – Goran Pavlič, etnično čist kriminalec in izsiljevalec

 

Program gledališko-koncertni abonma 2015/2016

Kulturno-turistično društvo Črenšovci že vrsto let organizira abonma, s katerim želimo abonentom omogočiti ogled gledaliških predstav. Zadnja 4 leta v sklopu gledališkega abonmaja organiziramo tudi koncertni večer in možnost ogleda slovenskega filma, zato je celoten projekt imenovan kot Gledališko-koncertni abonma. Zadostno število vpisanih abonentov nam omogoča izvedbo zahtevnega projekta, ki ga delno sofinancira tudi Občina Črenšovci, za kar se ji ob tej priložnosti tudi zahvaljujemo. Organizacije in izvedbe abonmaja v največji meri omogočajo s svojim prostovoljnim delom člani Kulturno-turističnega društva Črenšovci, za kar se jim ob tej priložnosti iskreno zahvaljujem.

abonma 2015 2016 vpis


1 web gka
Petek, 30. oktober 2015 ob 19.00   

Moški vokalni kvintet Aeternum:
LOCAL-VOCAL fest

    (koncert)    

2 web gka
Nedelja, 8. november 2015 ob 19.00  

Macho in Mejke:
POGREB

  (satirična komedija)  

3 web gka
Sobota, 21. november 2015 ob 17.00
 

Cerkveni mešani pevski zbor Franceta Cigana:
KONCERT OB 20-LETNICI DELOVANJA

  (koncert)  
Članek ...

4 web gka
Nedelja, 29. november 2015 ob 19.00  

Gledališko društvo Radeče:
GOSPA POSLANČEVA

  (komedija)  

5 web gka
Nedelja, 24. januar 2016 ob 19.00  

Saša Županek:
KAK ŠČETE

  (poučno-zabavni stand up)  

6 web gka
Sobota, 16. januar 2016 ob 19.00  

Gledališko združenje Koroški deželni teater:
VSE ZASTONJ

  (socialna komedija)  

7 web gka
Nedelja, 6. marec 2016 ob 18.00  

KD Ivan Kaučič Ljutomer: (odpadlo)
POLITIČNA POROKA

KD Ivan Kaučič Ljutomer:
VOLK SIT IN KOZA ...

  (komedija)  

Veseli nas, da ste se odločili za nakup abonmajske vstopnice v okviru Gledališko-koncertnega abonmaja in s tem podprli organizacijo in izvedbo projekta, ki nam vsem prinaša bogato kulturno dogajanje v našem kraju. Ob spremljanju predstav Vam želimo obilo kulturnih užitkov.

Andreja Sever,
predsednica Kulturno-turističnega društva Črenšovci

Ob spremljanju prireditev Vam želimo obilo užitkov.

abonma 2015 2016 noga

Nedelja, 8. november 2015 ob 19.00

Kulturna dvorana Črenšovci

2 web gka

Macho in Mejke:
POGREB
(satirična komedija)

Zajedljiva komedija, polna resnic in neverjetnih obratov živi še naprej.
Potem, ko je letošnjo pomlad pretresala prekmurske odre, svojo pot nadaljuje v jesen in zimo.
Komedija Milivoja Mikija Roša v kleni Prekmurščini, polna presenetljivih obratov, kot je še ni bilo.
Ob dveh profesionalnih govorcih pogrebnih nagovorov, zmedenemu mežnarju ter župniku, ki je in ga ni, se razgrinjajo licemerje, politične igrarije, korupcija in še kaj iz naših dni.

Si lahko zamislite, kaj vse se lahko zgodi, ko dva profesionalna pogrebna govornika ne vesta, koga bodo pokopali? Pogreb bi že moral biti, pri grobu se godi marsikaj, v mrliški vežici pa težava za težavo. Na tej težavni poti se nam počasi riše obraz pokojnika, v katerem najdemo mnogo aktualnega iz naše politične scene. Pa še marsikaj drugega vas čaka v tej satirični komediji.

Igrajo:
Boštjan Sinic – MEJKE
Matej Mertük – MACHO
Milivoj Miki Roš

Scenarij in režija: Milivoj Miki Roš

Sobota, 16. januar 2016 ob 19.00

Kulturna dvorana Črenšovci

6 web gka

Gledališko združenje Koroški deželni teater:
VSE ZASTONJ
(socialna komedija)

Režija: Peter Militarev

Igrajo:
Janez – Sergej Dolenc
Tončka – Stanka Poročnik
Lojzek – Matej Blažun
Marjetica – Renata Cigale
Policist – Marjan Areh
Kriminalist – Marjan Areh
Grobar – Marjan Areh
Starec – Marjan Areh

Avtor predstave, leta 1926 rojeni igralec, dramatik, režiser, scenograf in politični aktivist, Dario Fo, je leta 1997 prejel Nobelovo nagrado za literaturo. Zase pravi: »Tekstopisec, ujetež, kar naprej si delam sramoto …Nakar vse to pozabim. Nenamenoma. Ozrem se po napakah drugih, jih združim s svojimi, jih strašansko napihnem, nemara celo dodam zvrhano mero nežnosti, hudobije, nepotrebnih čednosti, katolištva, ki ga premorem, primešam še strahove, moje zadrege v trenutkih, ko ne vem, kaj reči, preveč besedičenja, ko ne vem, ali bi molčal, in sram, da sem sploh kaj izrekel … Kot zdajle. Vse to vržem na kup nekega kupa. In potem! In potem se začne ta gmota potiti. Bruha besede, te pa dejanja … Rodi se nekaj za glumače in burkeže.«

Predstavo je avtor napisal pred več kot 40 leti in jo je skupaj z ženo večkrat odigral, vedno znova aktualiziral in približal resničnosti, ki je v svoji sprevrženi maniri kapitalistične požrešnosti nemalokrat presegla še tako neverjetna pretiravanja.

Danes je ta igra še kako resnična. Prav zato so jo oživeli in na odru pokazali tisto, kar je največkrat skrito, tisto, česar ne želimo videti in vedeti. Poslanstvo gledališča pač ni moraliziranje, le ogledalo današnji družbi so nastavili. Kaj boste v njem ugledali, pa je seveda odvisno tudi od zornega kota gledalca samega.