Dan 12 - 23. avgust (sobota)

Napisal jenamena.si on . Posted in Program

Dan 12 - 23. avgust (sobota)

 

Dopoldne
Medulični turnir
V meduličnem nogometnem turnirju se bodo v dopoldanskem času pomerile ekipe iz Črenšovcev. Na travnatih površinah se bodo srečali igralci, ki jim je skupna ena strast – fuzbal. Ekipe bodo spodbujale glasne in unikatne navijaške skupine.

Jenamena šah
Jenamena šahovski turnir se bo pričel ob 10. uri, kar je novost, saj želimo tekmovalcem omogočiti čim bolj optimalne pogoje za igro.

12.00
Muzejski kout – Jenamena se vozi

V muzejskem kouti bodo predstavljena različna starodobna vozila. Sodelovali bodo člani, Klub ljubiteljev stare kmetijske tehnike Pomurja iz Beltincev, Društvo ljubiteljev starodobne tehnike Pufkači iz Ižakovcev, Društvo starodobnikov - ljubiteljev starih koles Dimek iz Beltincev, Ljubitelji starodobnih koles Polanski Pücki iz Velike Polane, Old timer klub Biciklin iz Koprivnice na Hrvaškem, Kolesarski klub biciklin iz Velike Polane in kolesarji ter vozniki različnih vozil, ki se bodo pisani druščini vedno dobro razpoloženih in nasmejanih domačih in tujih gostov priključili individualno.

13.00

Jenamena rejli
Jenamena relija se bodo udeležili kolesarji in vozniki različnih vozil, ki bodo razstavljena v muzejskem kouti.

14.00
Jenamena olimpijada – 1. polčas
Na jenamena olimpijadi se bodo v zabavnih igrah pomerile ekipe, ki bodo skušale doseči kar najboljši rezultat. Prepričani smo, da ne bo manjkalo smeha in dobre volje, saj so igre vedno zasnovane tako, da omogočajo tekmovalcem izkazovanje umetniškega vtisa.

2014 dan12 t1

15.00
Jenamena senje inda, gnjes (predstavitve na stojnicah)
V okviru SENJA bo potekalo SENJE INDA in SENJE GNJES Na stojnicah bodo obiskovalci lahko videli čebelarje, kovača, iz slame in bilja, pletenje košar, rezbarjenje, izdelovanje iz stekla, izdelavo nakita, izdelke iz usnja in odpadnih materialov, izdelke iz lesa, okusili bodo lahko domače dobrote, okusili bodo lahko vina lokalnih vinogradnikov in še kaj.

Število in raznolikost razstavljavcev na stojnicah Jenamena fest-a iz leta v leto raste. Nenazadnje je bilo ohranjanje starih obrti in rokodelstva osnovni motiv za odločitev, da bomo v Črenšovcih organizirali FESTIVAL. Iz te ideje se je rodil Jenamena fest, ki ga že vrsto let skrbno načrtujemo, negujemo in nadgrajujemo. SENJE ponuja obiskovalcem pogled v včeraj (SENJE INDA) in danes (SENJE GNJES). 

SENJE INDA
Na ogled bodo izdelki iz slame in bilja, na prizorišču bo kovač prikazoval kovanje, kot so ga poznali nekoč. Lončar bo prikazal izdelavo glinenih izdelkov. Bogata bo ponudba izdelkov iz lesa. Ustavili se boste lahko pri čebelarjih, ki bodo ponujali med in izdelke iz medu.

SENJE GNJES
Prikazana bo izdelava raznovrstnega nakita iz različnih materialov in izdelovanje z stekla. Na ogled bodo izdelki iz usnja in odpadnih materialov.

Člani Društva vinogradnikov Velika Polana bodo, kot vsako leto tudi letos vabili k sodom, kjer bodo ponujali domače dobrote in žlahtno kapljico.

15.00
Jenamena balinanje
Na prireditvenem prostoru bo potekalo tudi tekmovanje v balinanju.

15.30
Razstava značk, znamk in slikarskih izdelkov, nastalih v sklopu slikarske kolonije
Na prireditvenem prostoru si bodo obiskovalci lahko ogledali razstavo značk in znamk, prav tako bodo razstavljeni izdelki, ki bodo nastali v okviru slikarske
kolonije na Jenamena fest-u.

16.00
Jenamena olimpijada – 2. polčas

17.00
Jenamena vlejči (tekmovanje v vlečenju vrvi)
Pomerile se bodo moške in ženske ekipe.

19.30
Podelitev priznanj
Najboljšim ekipam in posameznikom popoldanskih aktivnosti bomo podelili nagrade in priznanja ter unikatne prehodne pokale.

FESTIVAL NAGRAJUJE IN PODARJA ...

Nagradili bomo zmagovalca nagradne igre JENAMENA SLOGAN na natečaju JENAMENA SLOGAN za NAPIS NA MAJICI 2014.
Podarili bomo JENAMENA BICIKLIN in JENAMENA SKIRO za otroke.

Več informacij glede možnosti sodelovanja dobite na INFO točki.

Veselica z glasbeno skupino Okrogli muzikanti