Dan 10 - 21. avgust (četrtek)

Napisal jenamena.si on . Posted in Program

Dan 10 - 21. avgust (četrtek)

 

18.00
Program za otroke
Predstavitev policije, prometna varnost in kolesarjenje po občini v spremstvu staršev in policistov kolesarjev.

Otrokom bomo brezplačno ponudili miške, sadna nabodala in domači sok.

18.00
Športno rokometno popoldne
Na športnem rokometnem popoldnevu se bodo srečale “lokalne rokometne legende”, domačini, ki so se v preteklosti ukvarjali z rokometom, športom, ki je bil v Črenšovcih zelo močno prisoten. Na rokometni tekmi, katere cilj ni dobiti “prvaka”, bo v ospredju predvsem srečanje, druženje in zabava igralcev, ki nekoliko odstopajo od izklesanih atletskih postav, ki jih spremljamo po televiziji, poleg tega spadajo v nekoliko višjo starostno in “težavnostno” kategorijo. Vsekakor se bomo imeli nad čim čuditi in vzklikati: jenamena!

2014 dan10 t1

20.00
Etno glasbeni večer (Oktet Belmura)
V Vinogradniški oktet, predhodnika današnjega okteta Belmura, so se leta 2000 združili pevski navdušenci z namenom, da bi v okviru Društva vinogradnikov iz Velike Polane glasbeno popestrili srečanja in dogodke društva. Eden od članov prvotnega sestava v današnji zasedbi vztraja še danes, ostali člani so se oktetu pridružili pozneje.
Leta 2004 se je Vinogradniški oktet preoblikoval v Pevsko društvo oktet Belmura, katerega umetniški vodja je danes g. Mitja Medved.
Ker prihajajo člani okteta iz občin Črenšovci in Velika Polana, je njihovo delovanje prvenstveno namenjeno nastopom v krajih teh dveh občin, leta 2009 se je sedež društva preselil v občino Črenšovci. Najbolj zvesto poslušalstvo okteta predstavljajo družinski člani in prijatelji pevcev okteta, zato so pogosto gostje družinskih praznovanj in obletnic. S pesmijo želijo občinstvu predvsem približati ljudsko in umetno pesem, svoj krog poslušalstva pa želijo razširiti, zato v zadnjem obdobju aktivno sodelujejo z glasbenimi skupinami iz lokalnega okolja. Člane poleg ljubezni do petja druži prijateljstvo in želja bo ustvarjanju prijetnih počutij ob njihovih izvajanjih raznovrstnih pesmi.
Letos so člani okteta 10-letnico delovanja obeležili s samostojnim koncertom na Srednji Bistrici, v okviru Jenamena fest-a se bodo predstavili s podobnim repertoarjem, ki bo zbrane gotovo prepričal s kvaliteto prepevanja in ustvarjanja domačega vzdušja.

Novost na letošnjem festivalu - domači flancati za obiskovalce po koncertu.

Veselica s skupino SKOK