Dan 8 - 19. avgust (torek)

Napisal jenamena.si on . Posted in Program

Dan 8 - 19. avgust (torek)

 

17.00
Dičije senje
Dičije senje bomo zaradi odličnega lanskoletnega odziva otrok, ki so na stojnicah razstavljali kot tudi teh, ki so si razstavljene artikle ogledovali, zamenjevali ali po simbolični ceni kupili, priredili tudi letos. Dičije senje predstavlja otrokom predvsem igro in zabavo. Vsi tisti, ki bodo želeli sodelovati na dičijem senju, lahko svoje izdelke prinesejo na stojnice od 16.00 naprej.

18.00
Program za otroke – lutkovna predstava
Otrokom bomo ponudili ogled lutkovne predstave na prostem, saj se zavedamo, da lutke in pravljični junaki popeljejo male nadebudneže v prijazno pravljično deželo, kjer živijo sami dobri ljudje. In zakaj ne bi prijaznega, pravljičnega sveta, ki ga pogosto pogrešamo tudi odrasli, otrokom pričarali tudi na Jenamena fest-u.

Po lutkovni predstavi pripravljamo za vse otroke brezplačno pogostitev, in sicer jim bomo ponudili pico in domači sok.

20.00
Gledališče na prostem (domači ljubiteljski igralci)
Ljubiteljski gledališki igralci, ki delujejo sicer v gledališki sekciji Kulturno-turističnega društva Črenšovci, se vedno znova razveselijo priložnosti in možnosti, da s svojo predstavo nagovorijo in navdušijo obiskovalce.

2014 dan8 t1

21.00
Etno glasbeni večer (Moški vokalni kvintet Aeternum z gosti)
Člani moškega vokalnega kvinteta Aeternum Tomaž Gregorec (1. tenor), Blaž Černela (2. tenor), Mitja Horvat (2. tenor), Andrej Tibaut (bariton) in Danijel Berden (bas) letos obeležujejo 10-letnico delovanja, ki so jo posebej slovesno proslavili s koncertom ob otvoritvi Soboškega poletja 27. junija 2014. Kot gostje so se jim na odru pridružili Srakova banda, Tamburaški sestav iz Ljutomera, pevec ruskih romanc Fredi Ponudič in pianist Damjan Kuzma. Ponovitev nepozabnega koncerta, na katerem je uživala množica glasbenih navdušencev, se ponuja v sklopu Jenamena fest-a, na katerem so se fantje v preteklosti že večkrat uspešno predstavili. V to, da bo glasbeni večer v družbi Moškega vokalnega kvinteta Aeternum čaroben in napozaben, ne dvomimo, zato vas vabimo, da ste del glasbenega spektakla tudi vi.

Za vse obiskovalce pripravljamo brezplačno pogostitev, posladkali se boste lahko z odličnimi zlejvankami.

22.30
Kino na prostem – Cvetje v jeseni