Četrtek, 16. oktober 2014 ob 18.00

1 web

Gledališče KU-KUC:
PIK PAK
(gledališka predstava)

Princeska Luna si je najbolj želela, da bi plesala pod zvezdami, zato je celo leto čakala na noč utrinkov, čarobno noč za tisoče otroških želja. Potem se je zgodilo … Skozi njeno okno na grajskem stolpu je priletel zvezdni utrinek. Princeskina skrita želja se sicer uresniči, a Žak Oblak ugotovi, da so bila pri tem kršena zvezdna pravila.

SPOROČILO PREDSTAVE: Različnost nas bogati

 
 

Četrtek, 20. november 2014 ob 18.00

3 web

Gledališče KU-KUC:
KRAVICA IN KISLICA
(gledališka predstava)

Simpatična kravica pripravlja na svoji čarobni mlečni stojnici prav posebno akcijo, v kateri bodo na voljo poleg mleka solze, smeh, skuta, desno pravilo in hiti iz devetdesetih, ki skozi igro sporočajo, da imajo objemi čudežno moč … da sproščajo, razveseljujejo in povezujejo ljudi. Škoda le, da so strogo prepovedani. Tako je namreč prepričan strog policist, ki želi v svoji ulici red in disciplino.

SPOROČILO PREDSTAVE: Glasba in objemi združujejo ljudi in razvedrijo še tako kisel obraz

 
 

Četrtek, 8. januar 2015 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

4 web

Gledališče KU-KUC:
SMETIŠČNI ŠKRAT
(gledališka predstava)

V živalski vrt se je prikradel smetiščni škrat, ki vse povsod odmetava smeti. Slon, opica in papiga najdejo rešitev in ekološki problem skupaj z otroki uspešno odpravijo.

SPOROČILO PREDSTAVE: Vsak lahko prispeva k čisti in urejeni naravi

 
 

Četrtek, 22. januar 2015 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

5 web

Gledališče KU-KUC:
MALINA
(gledališka predstava)

Edinstvena predstava za Veline, v kateri neskončno uživajo Malini vseh starosti. Dežela Vililandija je naš vsakdan, kot ga vidijo otroške oči. Pisan svet, kjer je vse mogoče, kjer vladata igra in smeh in kjer nam posledice majhnih navihanosti pokažejo, da je prav, če se učimo od večjih.

Navihana škrata Malina si želita samo to, da bi zrasla in postala odrasla Velina. Skozi igro in navihane prigode s pomočjo otrok spoznata, kako zabavno je biti Malin. »Nekoč bova Velina,« sta ugotovila Malina, »do takrat pa se bova igrala ves ljubi dan!«

 
 

Program otroški gledališki abonma 2014/2015

Vesli nas, da v sodelovanju z Osnovno šolo Franceta Prešerna Črenšovci in Osnovno šolo Prežihovega Voranca Bistrica lahko otrokom Občine Črenšovci že 3. leto zapored omogočimo ogled gledaliških predstav v okviru Otroškega gledališkega abonmaja. Dejstvo je, da je potreba po tovrstni kulturni ponudbi za najmlajše izjemnega pomena, poleg tega v podporo naši odločitvi in pripravljenosti za organizacijo pričata interes in zadovoljstvo teh, ki jim je abonma namenjen.

o abonma 2014 2015 program

1 web

Četrtek, 16. oktober 2014 ob 18.00

  

Gledališče KU-KUC:
PIK PAK

   (gledališka predstava)   

2 web

Torek, 4. november 2014 ob 18.00

 

Učenci in učitelji OŠ Franceta Prešerna Črenšovci:
JEDER IST ANDERS

  (mjuzikel)  

3 web

Četrtek, 20. november 2014 ob 18.00

 

Gledališče KU-KUC:
KRAVICA IN KISLICA

  (gledališka predstava)  

4 web

Četrtek, 8. januar 2015 ob 18.00

 

Gledališče KU-KUC:
SMETIŠČNI ŠKRAT

  (gledališka predstava)  

5 web

Četrtek, 22. januar 2015 ob 18.00

 

Gledališče KU-KUC:
MALINA

  (gledališka predstava)  

6 web

Torek, 24. februar 2015 ob 18.00

 

Starši:
PUŽ VLADEK ŠTOPA

  (gledališka predstava)  

Predstave bodo tudi letos potekale v kulturni dvorani v Črenšovcih. Zaradi velikega števila prijavljenih otrok Vas prosimo, da odrasli zasedete mesta v dvorani tako, da bo nemoten ogled predstav omogočen vsem otrokom. Prav tako predlagamo, da na posamezno predstavo otroka (ali več otrok iz ene družine) spremlja le ena odrasla oseba, saj želimo prostor v dvorani zagotoviti vsem otrokom. Prosimo tudi, da otroke navajate na redno prinašanje abonmajskih gledaliških vstopnic na posamezno predstavo in jih spodbudite, da svojo abonmajsko gledališko vstopnico pokažejo pri vhodu v dvorano. Ker želimo na področju kulturne vzgoje in obnašanja v kulturnih ustanovah delovati celostno, pričakujemo, da otroci v dvorano ne prinašajo hrane ali sladkarij. Prav tako se doma pogovorite z otrokom o pričakovanjih vseh, da jim je omogočeno spremljanje predstav.

Tudi letos vam bomo omogočili, da se na podlagi predlogov vprašanj za družinski pogovor na posebnih gledaliških listih za posamezno predstavo po ogledu le-te doma z otrokom pogovorite. Otroka spodbudite, da po predstavi likovno poustvarja in svoj izdelek prinese v gledališki nabiralnik.

Ustvarjalne liste za pogovor in ustvarjanje za posamezno predstavo boste prejeli pred posameznimi predstavami. Ob zaključku Otroškega gledališkega abonmaja 2014-2015 bomo vse zbrane izdelke razstavili.

V sklopu Otroškega gledališkega abonmaja bodo otroci lahko videli 4 gledališke predstave Gledališča KU-KUC, ki deluje pod okriljem Zavoda za umetniško in ustvarjalno vzgojo in izobraževanje iz Lendave. V sklopu abonmaja bodo otroci spremljali še musical v nemškem jeziku Jeder ist anders, ki so ga v šolskem letu 2013-2014 pripravili učenci in učitelji Osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci. Ker je celotna predstava v nemškem jeziku, Vas prosimo, da se doma pred ogledom musicala z otrokom pogovorite o vsebini predstave, ki je zelo podrobno predstavljena v pričujočem gledališkem listu. Vsekakor pa je predstava zelo dinamična, slikovita in nosi preprosto in pomembno sporočilo o drugačnosti, ki ga bodo lahko otroci ob predhodnem poznavanju vsebine zlahka razumeli. Tudi letos bodo starši iz Bistric za otroke pripravili gledališko predstavo, o kateri Vas bomo osebno obvestili na Vaš elektronski naslov.

Zaradi lažjega obveščanja o morebitnih spremembah Vas prosimo, da nam (v kolikor tega še niste storili) na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  posredujete svoj elektronski naslov, na katerega Vam bomo nekaj dni pred posamezno gledališko predstavo poslali obvestilo. Posebnih pisnih vabil za posamezne predstave ne bomo pošiljali. Koledar predstav v okviru Otroškega gledališkega abonmaja 2014-2015 v občini Črenšovci je objavljen tudi na spletni strani www.jenamena.sikjer bodo objavljene tudi reportaže posameznih predstav.

V upanju na dobro sodelovanje, ki bo predvsem otrokom prineslo obilo veselja in gledaliških užitkov, Vam izrekam dobrodošlico na gledališkem odru v sklopu Otroškega gledališkega abonmaja 2014-2015 in Vam želim ob spremljanju gledaliških predstav skupaj z Vašim otrokom obilo užitkov.

Andreja Sever v imenu organizatorja

Ob spremljanju prireditev Vam želimo obilo užitkov.

 

o abonma 2014 2015 noga