• 20180825

Jenamena olimpijada - pravila igre

1. IGRA »JENAMENA KUKARCA«
Potek igre - Vsak igralec meče štiri vrečke na ploščad z določene razdalje.
Točkovanje - Za točkovanje, mora vrečka pasti v luknjo ali ostati na ploščadi. Vrečka, ki pade skozi luknjo, je vredna tri točke. Vrečka je lahko bodisi vržena neposredno v luknjo bodisi lahko najprej pade na ploščad in nato ali sama zdrsi v luknjo ali pa jo vanjo potisne druga vrečka. Vrečka, ki pade na ploščad in tam ostane do konca posameznega dela igre, je vredna eno točko. Če se vrečka najprej dotakne tal in nato pristane na ploščadi, jo je potrebno pred nadaljevanjem igre odstraniti s ploščadi, pri čemer ne prinaša nobene točke.

2. IGRA »JENAMENA LETIJ«
V igri sodelujejo štirje člani. Ekipa dobi za to igro igralni rekvizit – jenamena letalo. Vsaka član ekipe ima pravico, da opravi dva preizkusa.
V tekmovalnem delu ekipa določi tekmovalca, ki bo tekmoval. Tekmovanje poteka na ta način, da tekmovalec letalo vrže s startne črte tako, da leti čim dlje. V tekmovalnem delu ima ekipa tri tekmovalne lete. Najdaljši let šteje za točkovanje. V primeru, da tekmovalci poškodujejo letalo, tekmujejo z njim naprej – morajo biti pazljivi, ker se letalo ne nadomesti.
Zmaga tista ekipa katere letalo najdlje leti.

3. IGRA »JENAMENA PONY SLALOM«
Pravila sledijo kmalu ...

4. IGRA »JENAMENA ŠTAFETA«
V igri sodelujejo trije člani. V sredini kroga cca. 10 metrov premera je palica. Vsi trije tekmovalci pa stojijo pri vhodu v krog. Igra se začne, ko prvi tekmovalec vstopi v krog, kjer se mora 10 krat zavrteti okoli palice, ki je v sredini na ta način, da je se en konec palice dotika tal, drugi konec pa tekmovalčevega čela. Ko zaključi z vrtenjem  mora priti nazaj do vhoda v krog in se dotakniti naslednjega tekmovalca, ki ponovi nalogo in se dotakne naslednjega… Igra je končana, ko vsi trije opravijo nalogo in zadnji zapusti krog.
Zmaga tista ekipa, ki nalogo opravi najhitreje.