Torek, 26. februar 2019 ob 18.00

5 web

Gledališče Pravljičarna:
VELIKE SKRBI MALEGA PETELINA
(gledališka predstava)

Po motivih serije slikanic »Petelinček« Vesne Radovanovič in ilustratorke Kristine Krhin

V kokošnjaku na robu velike kmetije živi mali petelin. Petelinček. Odkar mu je stari petelin predal svoje jutranje opravilo – bujenje kokošk in gospodarja, to delo opravlja zelo vestno. Zato se tistega dne, ko revež ostane brez glasu, njegovo življenje obrne na glavo. A to ni edina skrb, ki ga tare. Biti edini mladi petelin v kokošnjaku ni preprosto, še posebej, če vsak novi dan prinaša izzive, ki jim je Petelinček komajda kos. Še sreča, da zvečer lahko zleze pod mamino perut in da mu na pomoč priskočijo otroci, ki v interaktivni predstavi skupaj s Petelinčkom razmišlajo o mnogih vprašanjih in skrbeh, ki se porajajo tudi v njihovih glavicah.

 

Članek ...

 
 

 

 

Četrtek, 31. januar 2019 ob 18.00

4 web

Gledališče Pravljičarna:
PRAV POSEBNO DARILO
(gledališka predstava)

Mrzlega zimskega jutra zajec Beni lačen, prezebel in čisto sam tava po gozdu. Vsi prijatelji spijo zimsko spanje in prav nikogar ni, ki bi z njim praznoval rojstni dan. Nihče mu še ni zapel pesmice in dobil ni niti enega samega darila. Ne želi si veliko, morda le to, da v dolgih zimskih dneh ne bi bil tako sam. A ko že vse kaže, da tudi letošnji rojstni dan ne bo nič posebnega, Benija preseneti prav posebno darilo. Dan bo še dolg in poln presenečenj …

 

Članek ...

 
 

 

Četrtek, 29. november 2018 ob 18.00

2 web

Miškino gledališče KU-KUC:
PRAZNIČNI KI-KIRI-KI
(gledališka predstava)

KI-KIRI-KI, PRED VRATI SO PRAZNIKI! …

Praznični ki-kiri-ki nas popelje na Severni pol, kjer se vsi pridno pripravljajo na najpomembnejši dan v letu. Tam živi tudi petelin, ki prebivalce zbuja s svojim nenavadnim prazničnim kikirikanjem. A kaj, ko nekega jutra petelinček izgubi glas… Kako bo prebudil palčke, da bodo pravočasno postorili vse v zvezi z darili in poletom okoli sveta? Mu bo s pomočjo otrok uspelo? Vse to in še več si oglejte v naši najnovejši humorni praznični predstavi!

 

 
 

 

Torek, 8. januar 2019 ob 18.00

3 web

Miškino gledališče KU-KUC:
ŽABICA BROKOLINA IN POLŽ SLADKOSNED
(gledališka predstava)

Poučna in humorna predstava o zdravi prehrani, gibanju in prijateljstvu ...

Najnovejša predstava Miškinega gledališča otroke ozavešča o pomenu zdrave prehrane in gibanja za lepši in bolj zdrav vsakdan. Zgodbica govori o žabici Brokolini in polžu Sladkosnedu, ki se odpravljata lovit ribe na drugo stran gozda. Med tem, ko se žabica zdravo prehranjuje in veliko giba, je polž njeno pravo nasprotje. Len, počasen in požrešen. Kaj vse se zgodi na njuni poti do ribnika in kaj doleti lenega polža, ki poje tono sladkarij, si oglejte v naši novi predstavi.

 

Članek ...

 
 

 

Četrtek, 25. oktober 2018 ob 18.00

1 web

Miškino gledališče KU-KUC:
KAKO JE ZEBRA POSODILA SVOJE ČRTE
(gledališka predstava)

Malo drugačna predstava o varnosti v prometu!

V mestu kjer živi Jaka, je vedno gost promet. Jaka želi na igrišče k prijateljem, da bi jim pokazal svojo novo risbico. A žal ne more prečkati ceste, saj ni ne semaforja, ne gospoda policaja, ki bi ustavil drveča vozila. Žalostno obsedi in si zaželi, da bi zebra z njegove risbice oživela. In želja se mu izpolni. Pred njim se pojavi čisto prava zebra. Kako je zebra Jaki posodila svoje črte, da je varno prečkal cesto in si kupila nove črte, si oglejte v naši najnovejši zabavno - poučni predstavi o varnosti v prometu.